Beroepscode en registraties
Ons Gevoel is lid van het NIP (lidmaatschapnummer 235285) en wij verbinden ons hierdoor aan hun reglementen en ethische (beroeps)code.
Het NIP controleert eens per vijf jaar praktijken op het naleven van verschillende kwaliteitscriteria. Het doel hierbij is om de kwaliteit van de praktijkvoering op diverse terreinen te verhogen en een verbeterproces op gang te brengen. Ons Gevoel is in het bezit van een visitatiecertificaat zie Visitatiecertificaat – Psychologiepraktijk Ons Gevoel (ons-gevoel.nl).
Klachten
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er misverstanden ontstaan tussen elkaar. Indien u vragen of klachten hebt, laat het ons dan weten zodat wij samen naar een mogelijke oplossingen kunnen zoeken. Mochten wij in een gesprek helaas toch niet voldoende tot een voor u passende oplossing kunnen komen dan kan u gebruik maken van de volgende mogelijkheden om een klacht in te dienen:
-Klachtenregeling NIP Klacht&Company via nip@klachtencompany.nl Klachten kunnen digitaal worden ingediend met het klachtenformulier
-Op grond van de wet BIG kan u ook een klacht indienen bij het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg: www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl (submenu ‘ik heb een klacht’)
Adressen
NIP psychologen
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht
030 – 820 15 55
Klachtenfunctionarissen NIP
E: nip@klachtencompany.nl
Geschillencommissie vrijgevestigde ggz-praktijken
Postbus 90600, 2509 LP Den Haag
T: (088) 371 25 10
W: tuchtcollege-gezondheidszorg.nl
Regionaal Tuchtcollege Eindhoven (Noord-Brabant, Limburg)
Postbus 61, 5600 AB Eindhoven
T: (088) 371 25 50
Privacy
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vraagt verschillende soorten informatie op bij zorgaanbieders in de ggz. Hier valt onder andere de zorgvraagtypering onder. De zorgvraagtypering is een systeem waarbij cliënten een zorgvraagtype krijgen. In totaal zijn er 20 zorgvraagtypen die een verband leggen tussen de zorgvraag en de zorginzet voor groepen cliënten. De toewijzing van zo’n zorgvraagtype gebeurt op basis van scores op een vragenlijst (HoNOS+). Het zorgvraagtype vindt u terug op de rekening aan uw zorgverzekeraar en moet verplicht vermeld worden. De (DSM)diagnose hoeft niet vermeld te worden. Wanneer u bezwaar heeft tegen het kenbaar maken van de zorgvraagtypering op de factuur kan u een privacyverklaring ondertekenen.