Werkwijze
Informatieve fase / Kennismaking
Vaak horen wij dat mensen zich afvragen of de klachten die zij ervaren passen binnen onze praktijk. Voor deze vraag mag u altijd eerst telefonisch of per mail contact met ons opnemen om te overleggen. Indien wij denken dat uw problematiek passend is binnen Ons Gevoel, kan u contact opnemen met de huisarts voor een verwijsbrief. Indien wij niet denken dat uw geschetste problemen aansluiten bij ons aanbod, denken wij altijd graag mee waar u dan eventueel wel terecht kan. Dit scheelt u onnodig wachten en zoeken. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de therapeutische relatie een van de belangrijkste factoren is voor goede behandeling en uitkomst. Daarom zal er tijdens het kennismakingsgesprek ook gekeken worden of er een wederzijdse klik en akkoord is om de therapie doorgang te geven.
Eerste gesprek (intake)
Na de kennismaking kan u contact opnemen met de huisarts. Zij kunnen u verwijzen via Zorgdomein, hierop moet vermeld staan dat u doorverwezen wordt voor Specialistische GGZ (sGGZ). Zie hier wat er precies in de verwijzing dient te staan. Nadat de huisarts u aangemeld heeft plannen wij een intakegesprek op locatie. Tijdens dit gesprek staan we stil bij uw hulpvraag en brengen wij uw verleden en heden in kaart. Mogelijk dat een gesprek niet voldoende is om alles in kaart te brengen, dan kan er voor gekozen worden een tweede intakegesprek te plannen. Op basis van deze gesprekken volgt er een behandeladvies. Indien er nog veel onduidelijkheid is over de aard en oorsprong van de problemen, kan er ook voor gekozen worden om eerst psychologisch onderzoek te doen.
Behandeling
Zodra er een behandeladvies vastgesteld is zal er op basis van de behandelmethodiek een behandelplan opgesteld worden met doelen. Deze doelen worden samen geƫvalueerd, dit zorgt ervoor dat wij samen scherp blijven monitoren hoe de behandeling verloopt en of u de behaalde resultaten boekt die u voor ogen heeft.
Afronding
De behandeling wordt in overleg met u afgerond en samen kijken wij terug op uw behandelproces. Met uw goedkeuring stuur ik een afsluitend verslag naar uw huisarts. Tevens bewaren wij uw dossier 20 jaar.
ROM vragenlijsten
Belangrijk om te vermelden is dat er tijdens de volledige behandelfase op meerdere momenten gevraagd zal worden om vragenlijsten genaamd de ROM (digitaal) in te vullen in het kader van effectmeting. ROM is de afkorting van routine outcome monitoring, in het Nederlands: regelmatig uitkomsten meten. Met deze vragenlijsten meten wij de effecten van de behandeling. Na de intake krijgt u de eerste meting toegezonden per mail, deze kan u online invullen waarna wij de uitkomsten met u zullen bespreken. Vervolgens zullen deze vragenlijsten op een later tijdstip weer afgenomen worden, waarbij wij de uitkomsten vergelijken met eerdere momenten.